«برای هر فرد کنکوری از نان شب هم واجبتر است و میتواند به وی بسیار کمک کند. اینجاست که تمامی افراد به داشتن بهترین مشاور انتخاب رشته کنکور در کنار خود برای انتخاب رشته ای هر چه حرفه ای تر و بهتر نیاز دارند. فردی که بتواند تمام راهنمایی های لازم را برای داشتن بهترین و کامل ترین انتخاب رشته کنکور سراسری ورودی دانشگاهها چه در رشته انسانی و چه در رشته علوم تجربی و ریاضی خدمت وی ارائه کند.» این جملات تبلیغاتی یک موسسه انتخاب رشته است. اما آیا واقعا نیاز هست که والدین و دانشجویان به این موسسات اعتمادکنند و یا خود میتوانند برای فرزندان خود انتخاب رشته کنند؟
«محمدرضا نیکنژاد » - کارشناس آموزشی- در این خصوص به خبرنگار «فراز » میگوید: «این موسسات به صورت نابجایی جزء عرف جامعه شدهاند. متاسفانه هم ساختار و هم فرهنگ آموزشی در خصوص این موسسات مانور زیادی میدهند. صدا وسیما ، مدارس، معلمان به والدین و فرزندانشان میگویند این یک کار تخصصی است. در صورتی که این اصلا درست نیست.»
اگر برای انتخاب رشته نیازی به مشاوره با این موسسات نیست، راه حل جایگزین چه باید باشد؟ «نیکنژاد» در این مورد میگوید: «در این ۱۶سال اخیر آنقدر منابع زیاد شده است که والدین با یک مطالعه کوتاه و در نظر گرفتن علایق فرزندان خود میتوانند در منزل انتخاب رشته کنند. ولی این تبلیغات تا حدودی دروغین باعث شده تا خانوادهها به خاطر آگاهی کم، از انتخاب رشته در خانه بترسند»
این کارشناس آموزشی دلیل تبلیغات پرحجم و گسترده موسسات انتخاب رشته را «گردش مالی بالا و پولهای هنگفتی که در این بازار جابجا میشود» میداند و میافزاید: «متاسفانه در حال حاضر هیچ ارگان و سازمانی نمیتوانند این افراد را حذف کنند. به همین دلیل خانوادهها و خودِ دانشآموزان باید با افزایش آگاهی، با تپجه به علایقشان مسیر درست و مناسب را انتخاب کنند.»
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟